En uppstickare på Con Amor.

Nu har den kommit. Vår efterlängtade kaffeblandning á la Con Amor.
Vi älskar den, ni kommer att älska den.
Avnjut den på plats tillsammans med oss eller köp med en påse hem för ett pris av 89 kr.
Passa på, vi kommer endast att köra denna blandning under Göteborgs Filmfestival.

 

//JillCon Amors alldeles egen Festivalspecial.


Snart drar filmfestivalen igång, vi på Con Amor är mäkta stolta över sammarbetet med bio Capitol under dessa 10 dagar. Vi och vårt kaffe, kommer att finnas till alla besökares förfogande inne i Capitols lokaler. Även öppettiderna inne på Café Con Amor kommer att bli längre, till 22.00 alla dagar.

Snälla Christian från da Matteo kommer med vår nya bönblandning idag, vår älskade festivalspecial är snart här :)
Nu ska här drickas kaffe!

/JohannaVissa ränder går aldrig ur.

Nädå, vi lider inte av dyslexi.
 Antar att 7 års kringflackande i Norge har satt sina spår hos både mig och Johanna.

//Jill


Café Con Amor, en bra start på veckan.

En cappuccino i prinsesskoppen är inte fy skam.
På Con Amor kickstartar vi veckan med Majorna i kvarnen, en klar favorit för båda mig och Johanna.

//Jill


Nybakat.


Söndag, ingen vilodag på Con Amor inte. Vi har varit uppe i ottan för att alla som vill ska kunna avnjuta en frukost/ brunch med nybakade hallon- och chokladscones. Det doftar även från den nybakade morotskakan och äppelpaj som just nu är i ugnen. 
Vi funderar ärligt på att svida om till konditorer, då vi själva är HYFSAT nöjda med vad vi åstadkommer :)
/Johanna


Vad tänkas vi ha i görningen???

Jag och Johanna har gått loss i köket på Con Amor. Det rivs och vispas, morötter flyger och smet skvätter upp på väggarna. Nu har vi roligt minsann!


Morgonmys på Café Con Amor.

Idag är det fredag och på fredagar är det morgonmys på Con Amor. Jag och Johanna har bullat upp med frukost på övervåningen, Bob Dylan strömmar ut ur högtalarna. Detta gör vi varje fredag. Kom gärna och sällskapa oss, vi skulle bli mer än glada.

 


Påhälsning av polisen, igen.

Än en gång har vi fått påhälsning av polisen. Vi börjar bli välkända där nere hos trafikpoliserna.
=)

Det hela började med att vi ställde ut ett "litet" arrangemang utanför trottoaren vid vårt skyltfönster. Efter några veckor var polisen hos oss för första gången och hälsade på. Det var fy fy att ställa ut saker utan tillåtelse av polisen. Vi lovade att söka tillåtelse men någonstans på vägen föll det i glömska och veckan därpå kom polisen tillbaka för att påminna oss, denna gång sågs vårt snedsteg inte med lika blida ögon.
Vi ansökte och betalde in den summa pengar som det skulle kosta att "hyra" den lilla plätt av trottoaren som vi ville nyttja till utsmyckning och skyltning.

För någon vecka sedan skaffade vi vår superfina trottoarpratare, den står fint intill väggen och sticker knappt ut 50 cm från väggen. Idag fick jag ett samtal från, jo visst, polisen.
=)
Det var visst INTE lov att använda sig av en trottoarpratare, utsmyckning är okej men INTE en trottoarpratare.
Vi ser dock inte detta som ett nederlag, nu tar vi nya tag.

//Jill


Helt fel enligt polisen, så här får man inte ha det.


Nu har vi satt upp den på vår avsats. Nu är den inte längre polisens bekymmer.


En ny medlem i Café Con Amorfamiljen.

Nu kan ni knappats missa vår kaffekampanj på morgonen. Hur trötta, gnälliga och stressade ni än är så kan ni inte missa oss om du går på Övre Hurasgatan. Knalligt rosa ville vi ha, knalligt rosa fick vi.
Många människor har nappat, många fler vill vi ha.
Vi finns här för dig, beredda att laga din favoritkaffe på 1 minut.

//JillBättre sent än aldrig.

I fredags hade vi vårt event med Jenni och Lisa på LJConcept här i Café Con Amors lokaler. Det började med en hudklass där 12 lyckliga personer fick chansen att lära sig mer om hudvård. Efter hudvårdsklassen var det fritt fram för allmänheten att komma in och mingla. Det blev populärt, mycket populärt! Det strömmade in folk som var nyfikna på produkterna och på oss som entreprenörer. Folk fick chansen att laga sin egen kaffe med hjälp av mig eller Johanna. Det fanns snittar med godsaker som manchego och pesto, kycklingfilé och aioli samt kräftstjärtsröra. Det stod folk i vartenda hörn som sippade på en kaffe och mumsade på snittar. Vi var mycket nöjda över kvällen och hoppas på att kunna ha fler events framöver.
Ett stort tack till Jenni och Lisa som vågade ta steget tillsammans med oss!

www.ljconcept.se


Koppning med da Matteo.

En ny bönblandning är på gång, lagom till filmfestivalens start den 29e Januari kommer Con Amors egen festivalspecial att finnas i bryggen. Per och Christian på da Matteo kan sina grejer, och detta kommer att bli ett kaffe väl värt att prova.
Koppningen vi hade i förra veckan slutade med att vi skaffade oss en ny indonesisk favorit, som kommer att utgöra ena halvan i festivalspecialen. Längtar till den 29e!

/Johanna
Morgonstund har kaffe i mund.

Är du trött?

Det kan jag råda bot på.

Kom förbi Con Amor så ska jag laga kaffe till dig som får både kropp och själ att vakna.

//Jill


Praktikant på Café Con Amor

Idag har vi en praktikant här på Café Con Amor. Hans huvuduppgifter består av att betjäna våra kära kunder och plocka disk. Han sköter detta med bravur tycker vi. Han kom 10:00 och har redan tagit sin första rast 1,5 timma senare. Vi mjukstartar honom. Det kommer att bli tuffare, mycket tuffare.

Se så duktig han är, vår lilla praktikant.


Café Con Amor+Lj Concept=sant

För en tid sedan råkade jag och Johanna tursamt nog stöta på Jenni och Lisa här på Con Amor. Jenni och Lisa är två unga driftiga kvinnor som är utbildade hudvårdskonsulter inom Mary Kay och som driver det nystartade företaget Lj Concept. Vi bestämde oss för att slå våra påsar ihop och genomföra ett samarbete.
På fredag är det dags för vårt lilla event här på Con Amor. Jenni och Lisa kommer att ha en hudvårdsklass på vårt loft, vi kommer att kunna erbjuda gott kaffe, nybakade sötsaker och fantastiskt goda snittar.
För mer info besök:
http://www.ljconcept.se/

Jill


Kaffe kampanj.

Café Con Amor erbjuder nu alla morgontrötta kunder kaffe för finfina priser. Vardagar mellan 7.30- 10.30 kostar bryggen endast 15 riksdaler. Latte, cappuccino och mocca får du för 25kr.

Kaffet vi serverar nu är Majorna, från da Matteos eget rosteri. Bönorna El Guabo från Peru och Vista Hermosa från Guatemala skapar denna ekologiska blandning, med fyllig smak och chokladtoner.
Majorna är en klar favorit hos både mig och Jill.


Välkommen!

Vi på Café Con Amor vill stolt presentera vår blogg. Här kommer det att dyka upp nyttig information och mindre viktig information från oss nere på Con Amor.

Håll utkik!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0